Bep, dochter van Rietveld

 

“Bep, dochter van Rietveld is meeslepend biografisch drama”

“Audrey Bolder speelt Bep Rietveld overtuigend op verschillende leeftijden”

“…een mooi geschreven en slim gemonteerde theatermonoloog van actrice Audrey Bolder”

Volkskrant ★★★★

http://www.volkskrant.nl/recensies/bep-dochter-van-rietveld-is-meeslepend-biografisch-drama~a4258640/

“Audrey Bolder speelt haar sprankelende solo rond een strakke eettafel… Ze zet Bep Rietveld in haar miskendheid en met al haar beproevingen beeldend en geloofwaardig neer”…

“Voor wie nieuwsgierig is naar dat veelbesproken ondergeschoven gezin van de beroemde Gerrit Rietveld, is deze vlotte, charmante, persoonlijke vertelling over zijn oudste dochter alleszins de moeite waard.”

 Theaterkrant ★★★

http://www.theaterkrant.nl/recensie/bep-dochter-rietveld/

 

***Nieuws***

Bep gaat opnieuw spelen! Zowel in het Nederlands (18/19/20/24/25/26 mei ’24) als in het Engels (17/18 augustus ’24) En dit keer op een wel heel bijzondere locatie:  In het Rietvel-Schröderhuis! Speciaal voor het honderdjarig bestaan van het huis, wordt de voorstelling in een nieuwe enscenering in en om het huis gespeeld. Ticket link:

 

https://tickets.rietveldschroderhuis.nl/nl/bepdochterrietveld/tickets

 

Op 2 september 2023 speelde Audrey een deel van de solo ‘Bep, dochter van Rietveld’ in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dit als onderdeel van het programma ‘Meet the masters; Gerrit Rietveld’. Later dit seizoen meer nieuws over herneming “Bep”!

 

 

 

Op 23 Juni 2019 speelt Audrey haar solo ‘Bep, dochter van Rietveld‘ in het Centraal Museum!  Aanvang 16:00u  Tuinzaal.

Voor informatie en reserveren:

www.tickets.centraalmuseum.nl

 

 Bep, dochter van Rietveld naar de VS!!

In oktober 2018 staat Audrey een week lang met haar voorstelling in Lincoln Hall Studio Theatre in het centrum van Portland (Oregon). Ter voorbereiding daarvan is de Engelstalige versie, onder de titel Rietveld’s daughter, op 11 en 12 oktober te zien in Theater Kikker te Utrecht. Reserveren: https://www.theaterkikker.nl/agenda/rietvelds-daughter/
Een meeslepende en muzikale solo waarin de geheimen van de familie Rietveld ontrafeld worden. Een voorstelling over rare types, mislukte liefdes en altijd onderweg zijn. Met muziek van componist Willem Friede (bekend van New Cool Collective)

*****

 

Zie hier de prachtige trailer van Bep die Wouter Kooistra heeft gemaakt.

 

Bep gaat in reprise! Vanaf september 2016 zijn er nieuwe data bijgeboekt. Klik op Agenda op deze site.

 

‘Bep, dochter van Rietveld’ is een levendige  theatervoorstelling waarin de geheimen van de familie Rietveld ontrafeld worden. Een intrigerende solo van de Utrechtse actrice en zangeres Audrey Bolder waarin ze onderzoekt hoe legitiem het is offers te brengen om je doel te bereiken. Daarbij dient Elisabeth Eskes-Rietveld (Bep) – schilderes en oudste dochter van architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld – als inspiratiebron.

Door Beps ogen zien we haar vader omarmd worden door kunstgroep De Stijl; de bonte stoet aan personages die voorbij trekt, blijkt ook voor het leven van Bep zeer bepalend. Bij Audrey rijst de vraag ten koste van wie of wat je kunstenaar mag zijn.

Regie: Titus Tiel Groenestege

Composities: Willem Friede

 

‘Bep, Rietveld’s daughter’  is a theatrical performance about the secrets of the Rietveld family. Audrey Bolder plays Bep, the daughter of architect and furniture designer Gerrit Rietveld.

In this beautiful performance we see through the eyes of Bep how her father gets enfolded by the Dutch artistic movement De Stijl, which causes him, to some degree, to forget about his family. The colorful parade of characters which start to pass them by turn out to be, not only for her father but also for Bep herself, very determinative for the rest of her life.

And all this is played by only one woman, Audrey, who switches effortlessly from Gerrit to his daughter Bep, from Charley Toorop to Rietveld’s wife. To say nothing about the comical individuals of De Stijl. Briljant! An eye-opener, an attractive and moving look into the life behind the renowned name.

 

Concept, script, performance: Audrey Bolder| Staging: Titus Tiel Groenestege | Musical Compositions: Willem Friede

 

Bep_e-poster

 

Waar zijn de verdwenen schilderijen van Bep?

Bep (1913-1999) heeft gedurende haar leven heel veel geschilderd. Vooral nadat haar kinderen uit huis waren heeft zij tot op hoge leeftijd dagelijks gewerkt. Maar ook tijdens haar verblijf in de kampen in Nederlands-Indië heeft zij geschilderd om te kunnen overleven. Zij heeft haar werk echter nooit gedocumenteerd. Haar familie is nu op zoek naar deze ‘verdwenen werken’ om ze te kunnen catalogiseren.  Mocht u in het bezit zijn van werk van Bep of iemand kennen die een schilderij van Bep bezit klikt u dan op de link hieronder om contact op te nemen met Martine Eskes, dochter van Bep. Op deze website vindt u bovendien een prachtig overzicht van de schilderijen die reeds bekend zijn.

www.bep-rietveld.nl 

 

Voor speellijst van ‘Bep, dochter van Rietveld’ zie agenda

Tegelijk met de voorstellingen in theater Kikker in de eerste week van maart was er een unieke expositie van het werk van Bep te zien in kunstruimte Kuub in Utrecht. Op loopafstand van theater Kikker, dus prima te combineren met de voorstelling..

De expositie liep van zondag 28 februari t/m zondag 6 maart en was een groot succes.

Voor meer info: http://kunstruimtekuub.nl/kunst/bep-rietveld-de-dochter-van/

 

Mocht u interesse hebben om deze voorstelling of een deel eruit willen boeken, stuur mij een mailtje via de contact-button rechtsboven aan deze pagina.

 

Bep Rietveld (foto: Joris van Bennekom)Bep Rietveld (foto: Joris van Bennekom)Bep Rietveld (foto: Joris van Bennekom) Bep Rietveld (foto: Joris van Bennekom)