Bio

Download mijn CV

Audrey werd op 15 juli 1970 geboren te Didam

In 1997 studeerde zij af aan de acteursopleiding van de Hoge school voor de Kunsten in Utrecht.

Audrey studeerde zang bij Esther Maas Vocal Training in Amsterdam. Gedurende vier jaar werkte zij in de wekelijkse lessen aan een klassiek repetoire zoals Puccini, Händel en Schumann, maar ook liederen van Kurt Weill,  Sondheim, Schmidt/Bannink en Randy Newman.

Voor Audrey werd aangenomen op de toneelschool was ze voornamelijk met muziek bezig. Ze zong in verschillende pop bands waaronder vier jaar lang in haar eigen band Bolderdash. Momenteel zingt Audrey in de balkanband Djordji Ferari Orkestar (Amsterdam Artist Management) waarin zij ook accordeon speelt.

Op toneel was Audrey te zien in zeer uiteenlopende (muziektheater) producties bij onder andere  theatergroep Aluin, het Filiaal, de Toneelmakerij en De Utrechtse Spelen i.s.m. New Cool Collective. In 2010 speelde en zong Audrey de hoofdrol in de musical Dusty, ‘You don’t have to say you love me’, geproduceerd door Harry Kies. Audrey stond meerdere keren op festivals als de Parade en Oerol.

In 2016 en 2017 speelt Audrey in het theater haar zelfgeschreven monoloog ‘Bep, dochter van Rietveld’. Voor de speellijst kijk op Agenda.

Op televisie en in de bioscoop is Audrey te zien in verschillende films en televisieseries. In 2013 en 2014 speelde Audrey Julia Loderus in Goede tijden Slechte tijden. Daarnaast is Audrey te zien en te horen in zeer uiteenlopende televisie en radio commercials.

Naast actrice is Audrey ook cabaretière en maakte zij samen met Victorine Plante als duo Bolder & Plante een aantal voorstellingen waaronder ‘Smack’, ‘Bigger Better Bolder & Plante’ en ‘Wannabe’, waarmee ze in 1998 in de finale van het Leids Cabaret Festival stonden.

De laatste jaren wordt Audrey regelmatig gevraagd als regisseur en was zij (gast)docent op de Muziektheater opleiding van Codarts te Rotterdam, de Theateropleiding en het Conservatorium van de HKU, Buitenkunst en de Koningstheater Academie (eindregies). Audrey regisseert dit jaar voor de elfde keer de deelnemers van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Begin dit jaar regisseerde Audrey de toneelmonoloog ‘Hosseini’ van Renée Coralie van Beek, daarnaast deed zij de regie voor de cabaretvoorstellingen ‘Bronst’ van Yvonne van den Eerenbeemd, ‘Kom maar op’ van Rob Scheepers, ‘Ik Ben’, van Benjamin van der Velden en ‘Groene Vingers’ van Ellen Dikker.